José María Guillén Lladó    
Psicología - Alta sensibilidad - Armonización Terapéutica Mente-Cuerpo

ALTA SENSIBILITAT (PERSONES ALTAMENT SENSIBLES)

L'alta sensibilitat és sentiment, emoció, creativitat, il.lusió..., però de vegades comporta incomprensió, dolor i sofriment. No és una malaltia ni un defecte. És més comú del que sol creure's, doncs aproximàdament un 20% de la població és una persona altamente sensible (PAS), però la gran majoria no ho sap.

No s'ha de confondre l'alta sensibilitat con una hipersensibilitat en el comportament, fruit d'aprenentatges disarmònics, o amb hipersensibilitats que sí poden ser patològiques, com les al.lèrgiques, electromagnètiques, químiques... 

La PAS té, en general, un major nivell de percepció i estimulació neurosensorial i cognitiva, per la qual cosa pot tenir una major activació sensorial o cognitiva davant de certs estímuls, tant externs como interns. Són unes característiques personals una mica especials que cal comprendre i prendre consciència dels seus avantatges i inconvenients, aprendre a modular-les i a viure-les de forma més positiva i menys intrusiva en el nostre dia a dia. 

L'alta sensibilitat pot també propiciar una major vulnerabilitat davant els diferents trastorns emocionals que afligeixen a gran part de la nostra societat, per la qual cosa és molt important separar ambdues coses i tractar-les adequadament.

Clicant els següents enllaços podràs accedir a la meva web especialment dedicada a les persones altament sensibles, així com al test orientatiu per saber si ets o no ets PAS.

Web PAS

Test PAS

Entrevista a LA VANGUARDIA

Pàgina anterior: Coaching - Relaxació 

Pàgina següent: Ment-cos

Canviar idioma